Zaključek sezone glasbenega abonmaja

Sinoči se je v Kinogledališču Tolmin zaključila 31. sezona glasbenega abonmaja. Ob dnevu žena sta polno dvorano abonentske in druge publike v romantiko opernih arij in klasičnih biserov glasbenih velikanov popeljala glasbenika Natalija Šaver in Vladimir Čadež, ki že več let sodelujeta v želji, da bi širši publiki nevsiljivo približala svet klasične glasbe. Koncert je bil programsko razdeljen na solo klavirske izbrane in znane klasične skladbe od Bacha, Beethovna, Rahmaninova, Chopina do Srebotnjaka, Barberja in Gershwina ter v pevskem delu najbolj znane operne arije Verdija, Puccinija, Rossinija, Mozarta in Schuberta. Koncert je bil odet v sodobno preobleko tehničnih zmogljivosti novega odra Kinogledališča, podkrepljen z lučnimi in video efekti, ki pa so prepustili glasbi pomembno dominanco.

31. sezona glasbenega abonmaja je v Tolminu tako zaokrožila pet večjih glasbenih dogodkov, ki so v celoti odzveneli pod streho prenovljenega tolminskega kulturnega hrama. Sezono je v otvoritvenem tednu Kinogledališča v novembru odprla domačinka, sopranistka Marjetka Luznik, Zbor slovenske filharmonije je izvedel decembrski koncert ob 100-letnici rojstva skladatelja in dirigenta Rada Simonitija, mednarodni vidik abonmajske ponudbe so zastopali orkestraši Big Banda Gone with the swing iz Krmina in slovaški duet violinist Karol Daniš s pianistko Magdaleno Ondičevo.

V snovanju nove 32. koncertne sezone v Kinogledališču v upravljanju Zavoda za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin obljubljajo koncept raznolike vrhunske glasbene ponudbe.

Špela Mrak