Naj športnik

Nagradili največje športne dosežke v lanskem letu in dolgoletno uspešno delo v športu

Občina Tolmin in Občinska športna zveza (OŠZ) Tolmin vsako leto podelita športna priznanja, ki jih za v preteklem letu dosežene rezultate prejmejo najuspešnejši športniki, za svoje dolgoletno uspešno delo in prispevke na športnem področju pa trenerji ali drugi športni delavci. OŠZ Tolmin je za leto 2015 podelila 56 priznanj, ki jih je na slavnostni podelitvi 25. februarja v tolminskem kinogledališču med nagrajence razdelil predsednik zveze Borut Jermol. Lanska bera sestoji iz 26 bronastih, sedmih srebrnih in šestih zlatih znakov ter štirih bronastih in treh srebrnih kipcev. Izvršni odbor je podelil tudi tri plakete OŠZ Tolmin – za dolgoletno vsestransko delo na področju nogometa jo je prejel Andrej Jelinčič, bolj znan pod vzdevkom Čilič, iz Nogometnega kluba Tolmin, za dolgoletno delo z mladimi planinci jo je prejela Majda Pagon iz Planinskega društva Tolmin, za dolgoletno delo v organih Košarkarskega kluba (KK) Tolmin in pri razmahu rekreacije v občini pa je plaketo prejela Milena Velišček.

048 sp tol zup in kucal

V drugem delu podelitve je župan Uroš Brežan najprej podelil nazive najbolj uspešnim mladim športnicam in športnikom za leto 2015. Športnica mladinskega razreda Eva Jeklin iz Kajakaškega kluba Soške elektrarne si je naziv najboljša mlada športnica občine Tolmin prislužila z uvrstitvami na zmagovalni oder na tekmovanjih državnega in evropskega prvenstva v kajak kanuju. Najboljši mladi športnik občine za leto 2015 je postal športnik mednarodnega razreda, divjevodaš Niko Testen, ki je lani zmagal na mladinskem evropskem prvenstvu na Poljskem in se povzpel na 43. mesto na svetovni rang lestvici C-2. Naziv najboljša mlada športna ekipa občine Tolmin v letu 2015 nosi ekipa do 15 let KK Tolmin, ki si je lani skozi kvalifikacije ponovno zagotovila nastopanje v 1. slovenski košarkarski ligi, ob koncu sezone pa so se fantje s trenerjem Matijem Rovščkom veselili skupnega 14. mesta med 83 ekipami.

Slovesnost so sklenili s podelitvijo nazivov najboljšim v občini za minulo leto. Najboljša športnica leta 2015 v občini Tolmin je postala športnica perspektivnega razreda, karateistka Kati Florjančič, ki danes nastopa za Športno društvo Gorica – sekcija karate. Na drugo stopničko zmagovalnega odra se je zavihtela na mladinskem evropskem prvenstvu v Zürichu in na balkanskem prvenstvu v Dubrovniku, kjer pa je bila tudi članica zmagovalne ekipe. Naziv najboljši športnik občine za leto 2015 si je na brzicah divjih rek prislužil športnik svetovnega razreda Luka Božič iz Kajakaškega kluba Soške elektrarne, skupaj s Sašom Taljatom pa sta si kot kajakaški dvojec Soških elektrarn s 4. mestom na svetovnem prvenstvu priveslala še naziv najboljša športna ekipa leta 2015 v individualnih športih. Naziv za najboljšo športno ekipo v kolektivnih športih za leto 2015 je prejela članska ekipa Nogometnega kluba TKK Tolmin, ki je lansko sezono zaključila na 5. mestu v 2. slovenski nogometni ligi, kar je njen rezultatski vrhunec v zadnjem desetletju. Uspeh je po mnenju komisije velik tudi zato, ker so ga dosegli igralci iz domačega okolja, v relativno skromnih finančnih in infrastrukturnih razmerah.

Špela Mrak in Špela Kranjc

Foto: Igor Mušič, Primorske novice