ŠPORTNI OBJEKTI TOLMIN

Skupna površina objektov je 89.787 m2.

  • Športna dvorana Tolmin.
  • Športni park Brajda.
  • Športni park na Logu.

Športni dvorana Tolmin je večnamenski športni objekt, ki omogoča raznovrstne športne in rekreativne programe. Površina objekta je 2.500 m2. Športni objekt obsega glavno in malo dvorano, fitnes center in spremljajoče prostore. Glavna dvorana se s pregradnimi stenami predeli v tri manjše telovadnice. Tribune sprejmejo 700 gledalcev. Manjša dvorana je namenjena borilnim športom in športnemu plesu ter splošni vadbi najmlajših in starejših. Fitnes center je opremljen s sodobnimi napravami za vadbo. Športna dvorana je tudi prireditveni center občine. Namenjena je šolski športni vzgoji, športni rekreaciji v dvoranskih športih, športni vadbi in tekmovanjem v košarki, rokometu, odbojki in malem nogometu – futsalu. V objektu organizirajo programe za oblikovanje telesa, vadbo za starejše občane in rekreacijo za ženske. Vsako leto dvorano obišče 21.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Športni park Brajda meri 38.787 m2. Park obsega atletski in nogometni stadion, zunanja športna igrišča, teniški igrišči in spremljajoče objekte. Atletski stadion ima šest 400-meterskih tekaških stez ter skakališča z napravami za skok v daljavo, troskok, in skok v višino. Atletsko metališče omogoča vadbo meta krogle, kopja, diska in kladiva. Nogometni stadion ima glavno (108 m x 68 m) in pomožno nogometno igrišče. Tribuna ima 250 sedežev. V športnem parku je večnamensko športno igrišče z asfaltno prevleko, dodatno igrišče za košarko, prekrito s športnim tlakom (polytan) in igrišče za odbojko na mivki. Športni park ima dve teniški igrišči. Športni kompleks je namenjen šolski športni vzgoji, športni vadbi in tekmovanjem v atletiki, nogometu, malem nogometu, košarki, rokometu, tenisu in odbojki na mivki ter športni rekreaciji. Vsako leto športni park obišče 21.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Športni park na Logu meri 48.500 m2. Park obsega nogometno igrišče, malo igrišče za nogomet z umetno travo, balinišče, mini avtodrom s tribuno, informacijski center za jadralne padalce in spremljajoče objekte. Nogometno igrišče meri 105 m x 66 m. Športni kompleks je namenjen športni vadbi in tekmovanjem v nogometu, balinanju ter športni rekreaciji. Mini avtodrom je namenjen vadbi in tekmovanjem daljinsko vodenih avtomobilskih modelov. Vsako leto športni park obišče 8.000 uporabnikov in obiskovalcev.