PODELJENA PRIZNANJA ZA ŠPORTNE USPEHE V LETU 2021

Na prireditvi Naj športnik Občine Tolmin 2021 v Kinogledališču Tolmin so bile v sredo, 9. marca 2022, podeljena priznanja za najbolj vidne dosežke tolminskih športnikov v preteklem letu.

Predsednik Občinske športne zveze Tolmin Aljoša Rejc je podelil priznanja zveze, in sicer šest bronastih, pet srebrnih in šest zlatih znakov ter štiri bronaste in dva zlata kipca OŠZ. Podelil je tudi dve plaketi zaslužnima športnima delavcema za dolgoletno predano delo, prejela sta jo Bernarda Jelinčič za delo v NK Tolmin in Marko Drekonja za delo v AD Posočje.

Občinska športna zveza je posebno presenečenje pripravila za pred kratkim upokojenega dolgoletnega direktorja Zavoda KŠM Tolmin, Branka Veliščka, podarili so mu sliko iz peska Stanke Golob, na katerem je upodobljen vkopan objekt s tribunami na Brajdi, ki se trenutno še gradi.

Nagrade najboljšim ekipam in posameznikom je podelil župan Občine Tolmin, Uroš Brežan, ki je v svojem nagovoru poudaril izboljšanje športne infrastrukture v zadnjih letih, poleg vkopanega objekta v gradnji, sta največji pridobitvi obnovljen atletski stadion in večnamenska dvorana na Šentviški Gori.

Za najboljšo mlado ekipo je bila razglašena ekipa starejših pionirjev (U15) Košarkarskega kluba Tolmin, za najboljšo člansko pa ekipa Nogometnega kluba Tolmin. Najboljša mlada športnica v minulem letu je postala tekmovalka v kastingu Tjaša Flajs, ki je lani na članskem svetovnem prvenstvu v Budimpešti postala svetovna prvakinja v disciplini obtežilnik daljava enoročno. Najboljši mladi športnik je bil atlet Andrej Skočir, ki navdušuje v sprintih, lani je postal prvak na 200 metrov na balkanskem prvenstvu starejših mladincev v Turčiji. Najboljša športnika pa sta bila drugo leto zapored kanuista, in sicer Luka Božič pri moških, ki mu je za las ušla uvrstitev na Olimpijske igre v Tokiu, zato pa se je tja uvrstila in z 12. mestom izkazala naj športnica Alja Kozorog.

Foto: Katarina Rutar Ipavec