ANTIGONA - dramska predstava

ANTIGONA - dramska predstava

ANTIGONA

Po istoimenski drami avtorja Dušana Jovanovića   

Gostovanje Outer Gaea Company-ja iz Londona   

Sodobna priredba Antigone avtorja Dušana Jovanovića je postavljena v oblegano Sarajevo leta 1993. (Slovenski debut predstave se ponaša s priznano mednarodno zasedbo iz Slovenije, Združenega Kraljestva, ZDA, Italije, Hrvaške, Madžarske in Izraela).   

Avtorja priredbe: Sanja Gregorčič in Chris Towner-Jones

Režiserka: Sanja Gregorčič

Producent: Stephan Dilley

Igrajo: Gaja Višnar, Pippa Winslow, Fabrizio Matteini, Paul Hamilton, Nikolina Prkačin, Adam Meir, Nika Kaplja, Chris Towner-Jones

Oblikovalec luči Ian Stergan

Oblikovalec galsbe Miha Klanjšček    

Antigona je prevod in priredba Jovanovićeve Antigone (Balkanska trilogija) v angleški jezik, s priznano in večkrat nagrajeno mednarodno zasedbo igralcev iz Slovenije, Združenega Kraljestva, ZDA, Italije, Hrvaške, Madžarske in Izraela. Zgodba sledi klasičnemu antičnemu mitu o bratomoru in prepovedanem pokopu brata izdajalca, le da je postavljena v okupirano Sarajevo v čas krvave Balkanske vojne. Kraljeva družina se skriva v zaklonišču, kjer si Kreon, Jokasta, Antigona in Ismena prepevajo stari jugo rock in kjer prerok Tejrezij napoveduje prihodnost iz straniščne kolibe. Predstava nastaja v spomin na vojne dogodke na ozemlju nekdanje Jugoslavije in v trajni opomin, da je preteklo zgodovino nujno spoštovati in prenašati na nove generacije.