KIČO SLABINAC (gostje ženska klapa FRITULE)

KIČO SLABINAC (gostje ženska klapa FRITULE)

Vstopnice: Kinogledališče, Petrol, Pošte, OMV, Metulj

Organizator: Pouhna luna

 

Kičo Slabinac je v zgodnji mladosti pokazal glasbeni talent. Za svoj inštrument je po tamburici izbral kitaro, se v glasbeni šoli učil klasično glasbo, vendar se je hitro navdušil nad Elvisom Presleyem in Tom Jonesom.Po vrnitvi iz služenja vojaškega roka je s prijatelji ustanovil takrat dokaj poznano skupino Dinamiti. Koncem 60- tih zapusti skupino, zmaga na natečaju za mlade pevce, takoj je bil opažen s strani znanega producenta in skladatelja Nikice Kalogjera, ki ga je povabil na Splitski festival. Kičotu se takrat odprejo vrata v glasbeni svet in leta 1971 zastopa bivšo državo na Euvroviziji s skladbo »Tvoj dečak je tužan«.

 

Krunoslav Slabinac je zelo hitro postal eden najpopularnejših pevcev bivše Jugoslavije in njegove skladbe kot so » Plavuša«, »Pokloni mi jedan dan«, »Zbog jedne divne žene« in še mnoge druge so postale veliki glasbeni hit v tistem času in mu omogočile velik uspeh in prodajo plošč, ki je iz današnjega pogleda nekaj nepredstavljivega.

 

Kičo se bo v Tolminu predstavil s spremljevalno skupino, gostje pa bodo simpatične pevke ženske klape Fritule.Ne zamudite koncerta polnega emociji in nostalgije.