NE BODI KOT DRUGI - DITKA IN FERI LAINŠČEK (glasbeni abonma)

NE BODI KOT DRUGI - DITKA IN FERI LAINŠČEK (glasbeni abonma)

Mlada glasbenica Ditka in pesnik Feri Lainšček v mesecu kulture predstavljata skupni projekt uglasbene poezije. Na koncertu se bosta prepletali ljubezenska lirika in avtorska glasba. Ditka in Feri Lainšček sicer skupaj nastopata tudi na drugih svojevrstnih in zmeraj dobro obiskanih pesniško – glasbenih dogodkih po vsej Sloveniji. Ditkino sodelovanje s pesnikom sicer sega v leto 2013, ko je na zgoščenki z naslovom Ne bodi kot drugi ob svojih avtorskih skladbah ter uglasbenih pesmih Toneta in Marka Pavčka zapela še nekaj Lainščkovih. Mladosten glas je našel tankočutni glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika.

Ditka in Gorazd Čepin sta uglasbila deset pesmi Ferija Lainščka in nastal je celovit pesniško-glasbeni projekt s prepoznavno avtorsko govorico. Tokrat se jima bodo na odru pridružili še člani spremljevalne zasedbe, ki so sodelovali tudi pri nastajanju albuma z naslovom Ne spreminjaj me.

Zasedba: Ditka – vokal in akustična kitara; Gorazd Čepin – klaviature in back-vokal; Jure Praper – električna kitara; Ilj Pušnik – kontrabas; Dani Hartman – tolkala in back-vokal; Feri Lainšček – interpretacija poezije