
TRADICIJA V EMBALAŽI PRIHODNOSTI, posvet na temo predelave mleka in gradnje blagovnih znamk (org. Posoški razvojni center)
Kako povezati bogato mlečno tradicijo z novimi trendi, trajnostjo in sodobnim trženjem?
Na strokovnem posvetu boste spoznali sveže pristope k predelavi mleka, izrabi stranskih produktov ter gradnji blagovnih znamk, ki poudarjajo lokalno zgodbo in dodano vrednost.
Program vključuje predstavitve strokovnjakov iz Slovenije, Italije in Avstrije:
- inovativni načini uporabe sirotke,
- učinkovito trženje na turističnih območjih,
- primeri dobrih praks kolektivnih blagovnih znamk,
- izkušnje konzorcijev Montasio in Gailtaler Almkäse ter blagovne znamke IO SONO Friuli Venezia Giulia.
Posvet bo tolmačen v slovenski in italijanski jezik (slušalke zagotovimo ob predhodni prijavi). Po posvetu sledi pogostitev.
Prijave: https://tinyurl.com/2fjut25t
Dogodek poteka v sklopu Firkafesta pod okriljem projekta DAIRY+, sofinanciranega iz programa Interreg VI-A Italija-Slovenija.