ZAKLJUČEK FILMSKE ŠOLE ZA MLADE

ZAKLJUČEK FILMSKE ŠOLE ZA MLADE

V Tolminu poteka Filmska šola za mlade, med 1. in 4. julijem 2024. Na 4-dnevni delavnici se udeleženci ob strokovni podpori učijo o filmskem ustvarjanju, za zaključek pa bodo posneli tudi kratki igrani ali dokumentarni film.  

Kako zadeva poteka?Udeleženci se najprej spoznajo s filmskim jezikom skozi primere in praktične vaje. Nato oblikujejo ideje, ki jih skupaj z mentorji razvijejo do te mere, da lahko posnamejo svoj film. Sledi sestavljanje filmske ekipe in izdelava storyboard-a. Nato se poglobijo v najbolj težko pričakovano snemanje kadrov, na koncu pa vse skupaj zaokrožijo z montažo posnetega filma. Tudi letos se pri ustvarjanju filmov osredotočajo na nenasilne teme, ki ne bodo vključevale elemente nasilja, hororja, itd.

Posneti filmi pa ne bodo ostali le na naših računalnikih, piko na i celotni Filmski šoli bomo naredili z javno predstavitvijo vaših del v Kinogledališču Tolmin, in sicer ta petek, 5. julija 2024, ob 18. uri.   

Komu je Filmska šola namenjena?Filmska šola je namenjena vsem mladim (15+), ki si želite spoznati proces in orodja za snemanje filma, tistim, ki ste radi kreativni in si želite proste dneve preživeti v dobri družbi. Kdo je izvajalec Filmske šole?Filmsko šolo izvaja Luksuz produkcija iz Krškega, ki po različnih krajih po Sloveniji ustvarjajo pomembne “medijske učilnice” za mlade avtorje video vsebin in so produkcijski center za novo generacijo filmskih ustvarjalcev.     Število udeležencev je omejeno. Delavnica je za mlade brezplačna. Filmsko šolo v Tolminu organizira Zavod KŠM Tolmin. Povezave:https://www.luksuz.si/mladinske-delavnice/https://www.luksuz.si/https://www.youtube.com/user/dzmpkrsko