LIKOVNI POTEP - VRATA (DLU Tolmin)

LIKOVNI POTEP - VRATA (DLU Tolmin)

 

Kulturno društvo likovnih ustvarjalcev Tolmin vabi na LIKOVNI POTEP.

Razstave:
         Knjižnica Cirila Kosmača - USTVARJALNA UMETNOST ob 17.00

         Galerija SDK - RISBA ob 17.30

         Tolminski muzej - NAŠE VODE ob 18.00

          Galerija Kinogledališča - VRATA ob 18.30

          Kavarna Grajski vrt - MINIATURA  ARHITEKTURA ob 19.00

Glasbeni gostje: Vokalna skupina FLANCE

                           ASJA POLJAK prečna flavta

                           VID FORTUNAT pozavna

                           manjša zasedba Jazz Punt Big Band

 

Ob 50 letnem, neprekinjenem delovanju DLU-ja smo se odločili odpreti vrata v naslednjo polovico stoletja na način, da se čim opazneje predstavimo na vseh možnih lokacijah v Tolminu, kjer je to možno. Simbolično smo izbrali 5 prepoznavnih lokacij, ki nudijo možnost razstavljanja:
- v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin bomo odprli razstavo »UPORABNA UMETNOST«, kjer bomo nekoč uporabne predmete spremenili v umetniška dela.
- v galeriji SDK bodo na ogled naše »RISBE«.
- v Tolminskem muzeju bomo pokazali, kako mi vidimo »NAŠE VODE«.
- v galeriji Kinogledališča Tolmin, bodo na ogled »VRATA«, ki odpirajo prihodnost ali pa zapirajo preteklost...
- v galeriji kavarne Grajski vrt, pa bomo pokazali miniature, kjer smo se posvetili arhitekturnim elementom. Razstava »MINIATURA – ARHITEKTURA«.

Naslednji dan bomo vse skupaj zaključili z ekstemporem »FARONIKA«, kjer bomo v družbi povabljenih slikarjev risali našo Faroniko, ki nam bo tokrat 50 minut pozirala v živo. Na ta način bomo obiskovalcem tudi pokazali, kako naša dela in nasploh likovna dela nastajajo. Na Tolminskem smo edino likovno društvo in likovna ustvarjalnost je že sama po sebi specifična, tako da že s svojo prisotnostjo, precej bogatimo našo kulturo. Našo ustvarjalnost bomo pokazali z inovativnimi odprtji razstav svojih del na isti dan v vseh, za razstavljanje možnih prostorih, do koder bomo popeljali gledalce čez mesto, razstave z nastopi glasbenikov eno za drugo odpirali, prav tako pa bomo na Tolminskem prvič priča risanju ženskega akta po modelu v živo na javnem prostoru.