POSLEDNJI STRELEC (kriminalna drama)

POSLEDNJI STRELEC (kriminalna drama)

 

Nenad Kuruzović je nekdanji pripadnik tajnih služb Republike Srbske. Živi mirno, upokojensko življenje. Ima svoje stanovanje, v katerem mu družbo dela pes. Rad hodi na sprehode in pogosto zavije v knjižnico. Ko mu zdravniki odkrijejo raka na jetrih, se njegovo življenje ne spremeni. Vse počne rutinsko, tako kot pred grozno diagnozo, pomirjen sam s sabo, življenjem in svetom.
Ima sosedo Olivero, ki je učiteljica francoščine in je invalidka (po prometni nesreči je postala nepokretna). Med njima se razvije romantično razmerje, ki pa ga Nenad ne želi poglobiti.

Pred desetimi leti so Nenadu ubili ženo iz zasede, ki je bila namenjena njemu.  Na sledi je bil namreč velikemu preprodajalcu narkotikov Atanasiju Markoviću, ki je po smrti nedolžne ženske (Nenadove žene) pobegnil čez mejo. Razočaran nad službo in vlado, ki je Markoviću omogočila pobeg, Nenad zapusti službo in se predčasno upokoji.

Zgodba se zaplete, ko se Marković vrne v Beograd, iz bivše službe pa se obrnejo na Nenada in ga prosijo, da ga usmrti, saj računajo na Nenadovo željo po maščevanju. Nenad nad tem predlogom ni navdušen, čeprav je imel nekoč veliko željo po maščevanju. Istega dne Atanasij Nenadu ponudi presaditev jeter, če mu obljubi, da ga ne bo ubil.

V igri mačke in miši se morata oba soočiti s svojimi osebnimi demoni in željo po odrešitvi lastnih duš.

Režija: Darko Nikolić
Scenarij: Branislav Janković, Maja Todorović
Igrajo: Aleksandra Belošević, Vladan Gajović, Nenad Jezdić...
Trajanje: 90 minut