BRATI GORE 2023: Pogovor z avtorji - Diane in Reinhold Messner ter Viki Grošelj

BRATI GORE 2023: Pogovor z avtorji - Diane in Reinhold Messner ter Viki Grošelj

Festival "Brati gore" in mednarodni dan gora bomo letos v Tolminu obeležili z obiskom svetovno znanih osebnosti iz sveta alpinizma, ki so svoje doživljanje gora in pogled na svet strnili v pisano besedo. Vabimo vas, da prisluhnete: Diani Messner, Reinholdu Messnerju in Vikiju Grošlju.

Datum: petek, 8. december 2023

Ura: med 17. in 18. uro

Lokacija: Kinogledališče Tolmin

Reinhold Messner z osvojenimi vsemi osemtisočaki in prvič preplezanim Mount Everestom brez dodatnega kisika, slovi tudi kot uspešen avtor knjig in dokumentarnih filmov. Zadnjo knjigo Podobe smisla - Odrekanje kot navdih za uspešno življenje je napisal skupaj z ženo Diane Messner, v kateri predstavljata svoj odnos in njuno vsakdanje življenje.  Viki Grošelj je Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin. Je uspešen avtor knjig in predavatelj, v Tolminu pa nam bo predstavil svojo novo knjigo Mojih 33 odprav v najvišja in najbolj odmaknjena gorstva sveta.

Prireditev bo vodil Žarko Rovšček, član Planinskega društva Tolmin. Ker bo del pogovora potekal v angleščini, bo zagotovljeno simultano prevajanje z omejenim številom slušalk. Pol ure pred prireditvijo bo možen nakup knjig, njihovo podpisovanje pa bo sledilo pogovoru z avtorji.

Dogodek bo vključno s podpisovanjem knjig trajal predvidoma eno uro. Vstop prost!