Kino jezero: KAPITANKA NOVA (pustolovska ZF)

Kino jezero: KAPITANKA NOVA (pustolovska ZF)

~KINO JEZERO~


Vrtoglava znanstveno-fantastična pustolovščina, v kateri kapitanka Nova potuje nazaj v leto 2025, da bi preprečila nepovratni okoljski zlom.


Leta 2050 je Zemlja opustošen planet, kjer življenje ni več mogoče. Kapitanka Nova odpotuje v preteklost, da bi preprečila ekološko katastrofo. Tudi za izkušeno pilotko je pot skozi črvino negotova in nevarna. Nova ne uspe zadržati ladje v predpisanih koordinatah in ob pomoči zgovornega letečega robota ADD zasilno pristane sredi nočnega gozda, skoraj sto kilometrov stran od cilja. A mogočne silnice črvine imajo nepredvidene stranske učinke. V letu 2025 Nova pristane kot dvanajstletno dekle – potovanje skozi čas jo je pomladilo za kar 25 let! Na razbitine ladje prvi naleti najstnik Nas. Po začetni nezaupljivosti Nova ugotovi, da je Nas edini, ki ji lahko pomaga – dvanajstletnice z neverjetnim sporočilom iz prihodnosti namreč nihče ne jemlje resno. Njen pristanek pa ni ostal neopažen: detektivka Claire je nenavadni trojici, ki ima za misijo rešiti svet, kmalu za petami.

Režija: Maurice Trouwborst
Scenarij: Lotte Tabbers, Maurice Trouwborst
Fotografija: Robbie van Brussel
Glasba: Alexander Reumers
Montaža: Pelle Asselbergs
Igrajo: Kika van de Vijver (Nova), Marouane Meftah (Nas), Anniek Pheifer (Kapitanka Nova iz 2050), Hannah van Lunteren (Claire), Harry van Rijthoven (Simon Valk Junior iz 2050), Robbert Bleij (Simon Valk Junior), Sander van de Pavert (ADD – glas), Ergun Simsek (Altan)

Trajanje: 86 minut