ODPADE ZARADI BOLEZNI! Pridi gola na večerjo, KUD IS Drežnica

ODPADE ZARADI BOLEZNI! Pridi gola na večerjo, KUD IS Drežnica

Obveščamo, da predstava ODPADE ZARADI BOLEZNI V SKUPINI.


Pomlad prinaša na Naš oder, ki ga organizira Zveza kulturnih društev Tolmin ponovitev drežniške komedije Pridi gola na večerjo Marca Camolettija. Komedija predstavlja zabavne in kočljive spletke med zakoncema srednjih let.

Dogaja se na podeželju, na obrobju Pariza, v idilični kmečki hišici. Žena se odpravlja na obisk k mami. Doma ostaja mož, ki  je v krizi srednjih let. Privošči si  ljubico, ki prav ta dan praznuje rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo, vključno s kuharico. Za vsak primer, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja na domnevno moški vikend. Telefonski klic, ki ga prevzame žena, podre možu načrte za romantični vikend z ljubico.

 

Besedilo: Marco Camoletti

Režija: Gorazd Jakomini

Igrajo: Domen Rakušček, Marjetka Rakušček, Miran Skubin – Piko, Sanja Jurada Koren,  Mateja Černigoj Skočir, Jakob Kurinčič

 

Kulturno umetniško društvo Igralska skupina Drežnica je bilo ustanovljeno leta 1994 z enim samim namenom; popestriti kulturni utrip na podeželju, vsaj do te mere, kot je na Drežniškem nekoč že bil. Takrat, ko so na oder postavljali prvo predstavo, Linhartovo Županovo Micko, še niso mogli vedeti, da bo skupina s svojim delovanjem segla daleč preko drežniškega podeželja, da bo svoje delo in tudi kraje, v katerih tako radi bivajo, predstavljala v prenekaterem slovenskem kraju, preko meja in celo preko oceanov. Vedno so skušali kar najbolj častno predstaviti dolino Soče,  kjer je njihov dom.