ARMONIE VENEZIANE

ARMONIE VENEZIANE

~ za Glasbeni ABONMA in izven ~

 

Mateja Bajt (kljunasta flavta)
Alessandro Sluga (violončelo)
Luca Ferrini (čembalo)

Mateja Bajt se je učila kljunasto flavto pri Klemenu Ramovšu, študij je nadaljevala pri prof. Hansu Marii Kneihsu na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Z odliko je zaključila magistrski študij na koncertni smeri iz kljunaste flavte. Za izjemen uspeh je prejela nagrado avstrijskega Ministrstva za znanost. Leta 1998 je na Dunaju zaključila še izredni študij s poudarkom na komorni in sodobni glasbi. Kot solistka, članica in vodja različnih ansamblov koncertira v Sloveniji in drugod po Evropi. Poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet ter na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Leta 2019 je prejela Škerjančevo nagrado za izredne dosežke na pedagoškem področju.

Alessandro Sluga (Trst, 1973) je leta 1996 diplomiral na Konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu pod mentorstvom prof. Petra FilipčičaKmalu se je začel ukvarjati s pedagoškim delom na primorskih glasbenih šolah. Sodeloval je z najrazličnejšimi komornimi zasedbami in orkestri na območju Furlanije-Julijske krajine. Leta 2007 je na tržaškem Konservatoriju Giuseppe Tartini pod vodstvom Luce Fiorentinija z odliko opravil akademsko diplomo 2. stopnje. Od leta 2013 je pomočnik ravnatelja na Glasbeni šoli Nova Gorica.

Luca Ferrini (Tržič, 1968) je študiral klavir, čembalo, orgle in orgelsko kompozicijo in diplomiral z odliko na tržaškem in na videmskem konservatoriju. Koncertira več kot trideset let, je član različnih komornih skupin stare in sodobne glasbe (izvedel je več kot stošestdeset novih skladb), posnel pa štirideset zgoščenk. Je uradni korepetitor na mnogih poletnih in izpopolnjevalnih tečajih ter na mednarodnih akademijah in tekmovanjih raznih glasbil. Poučeval je na državnih konservatorjih, bil je tudi korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Trenutno je profesor na Umetniški gimnaziji v Kopru.