ZADNJIH PET LET (gledališki abonma in izven)

ZADNJIH PET LET (gledališki abonma in izven)

Zadnjih pet let je prvi muzikal Slovenskega stalnega gledališča. Zadnjih pet let (The Last Five Years) je sicer komorni muzikal, ki ne potrebuje spektakularnega aparata, bleščečih scen in luči, ampak stavi vse na intimno igro, neposreden stik s publiko ter pevske in igralske sposobnosti svojih dveh protagonistov. Cathy je mlada igralka in pevka v iskanju slave, Jamie pa obetaven pisatelj. Zadnjih pet let so leta njunega (propadlega) ljubezenskega razmerja … Klasični razplet ljubezenske zgodbe med moškim in žensko od trenutka njunega srečanja do poroke in ločitve. Lahko bi trdili, da ni v tem nič novega, vendar se novost skriva v časovnem razpletu. Zgodba obetavnega pisatelja sledi naravni kronologiji, pripovedni lok ženskega lika, mlade igralke in pevke Cathy, ki je prišla iz predmestja v New York, da bi lahko doživela slavo, pa poteka v nasprotni smeri.

Srečanje, poroka, ločitev so tri etape, ki jih je pred pisanjem libreta in glasbe doživel tudi avtor, Jason Robert Brown. Po njegovi ločitvi od žene je nastal muzikal, ki so ga leta 2001 krstno izvedli v Chicagu, leto kasneje pa na Broadwayu. Začela se je zgodba mednarodnega uspeha tega velikokrat nagrajenega dela za dva igralca-pevca in instrumentalno skupino.

Režiser: Jasmin Kovic

Igrata: Patrizia Jurinčič Finžgar in Danijel Malalan

Glasbeniki: Sebastiano Frattini, Irene Ferro-Casagrande, Mariano Bulligan, Andrejka Možina, Matteo Bognolo, Luca Emanuele Amatruda