Z MLADIMI O EVROPSKEM LETU MLADIH

Evropsko leto mladih – leto sodelovanja in soustvarjanja – leto sprememb za mlade. 

Ob evropskem letu mladih so v sklopu MOVITO-vega razpisa poskrbeli za pestro dogajanje na mladinskem področju tudi v Tolminu. Zadnji teden meseca septembra, ko so vsi že z dopustov, dijaki v šolah, študentje pa se ravno odpravljajo na študij, so tako v sklopu različnih dogodkov ponudili nekaj prav za vsakega. Organizirali so namreč sklop treh dogodkov.

Najprej so mlade povabili na fotografsko popoldne z Žigom Korenom. Na uvodnem predavanju je pripovedoval o njegovi poti od prvih stikov s fotoaparatom v okviru multimedijskega krožka na Gimnaziji Tolmin do trenutno uspešne podjetniške poti. Popoldne so nadaljevali z delavnico fotografije, v kateri so se spoznali z osnovnimi funkcijami.

foto delavnica 2foto delavnica 1

Tisti mladi, ki so tako ali drugače vključeni v svet ponovne uporabe in ozaveščanja o skrbi za naš planet so se lahko udeležili izmenjevalnice oblačil. Predhodno zbrana oblačila so v sklopu dogodka izmenjevalni.

izmenjevalnica

Nazadnje pa so teden zaključili na sproščen način ob vadbi joge, preko katere so povezali fizično in začutili energijsko telo ter se pri vsem tem imeli super.

Joga za mlade - 30.9.2022

Pri vseh dogodkih so bili izvajalci mladi, od 15 do 30 let, s katerimi so dogodke tudi načrtovali od vsega začetka. Prav skozi te dogodke so mlade povezali z mladimi in jim omogočili prostor ustvarjanja in soustvarjanja.

Dogodek je sofinanciran s strani razpisa ob Evropskem letu mladih #EuropeanYearofYouth