MH naslovnice (3)

Veriga dobrih misli in dejanj

Zadnje leto in pol je bilo drugačno kot običajno. Omejitve druženj, krčenje možnosti preživljanja prostega časa na javnih mestih, zaščitne maske … Vse to je vplivalo tudi na naša počutja in razpoloženja.

Center za otroke Mala hiša Tolmin se je pridružil vseslovenski akciji Dan za spremembe, ki jo že vrsto let organizira Slovenska filantropija in letos nosi geslo Premagajmo osamljenost. K akciji smo povabili tudi tabornike iz Roda puntarjev Tolmin, Podružnično šolo za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami na OŠ Tolmin ter Dom upokojencev Tolmin.

Skupaj s sodelujočimi smo razvili idejo in poiskali način, kako lahko ostalim Tolmincem polepšamo dan in tako vplivamo tudi na zmanjševanje občutkov osamljenosti v našem okolju.

Projekt smo začeli z delavnicami na temo osamljenosti, ki smo jih izvedli kombinirano, na daljavo in v živo. Z otroci in starostniki smo odprli prostor za pogovor o tem, kako smo doživljali preteklo leto, kako smo si popestrili dneve doma, kakšno je bilo naše počutje. Dejavnost smo nadaljevali z iskanjem dobrih misli ter idej za dejanja, s katerimi lahko drugim polepšamo dan. V možganski nevihti so ideje kar švigale. Najboljše izmed njih smo prelili na lesena srca ter skupaj skrbno izbrali lokacije po mestu, kjer bi srca z dobrimi mislimi in idejami za dobra dela pozdravljala mimoidoče.

Srca v tem trenutku že stojijo po Tolminu in vabijo na sprehod po mestu, na katerem si lahko preberete kakšno dobro misel in dobite tudi navdih za dobro delo. Skupaj bomo na ta način sklenili verigo dobrih misli in dejanj, ki sicer očem ne bo vidna, a jo bomo zato še bolj čutili v naših srcih.

Naj se dobre misli in dejanja širijo naprej!

 

unnamed (1) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6)