kraji

V TOLMIN PRIHAJA FILM NA OKO

fno_plakat_fin23. MEDNARODNI FILMSKI FESTIVAL ZA MLADE FILM NA OKO

ponosno naznanja, da prihaja še JESENSKA VSESLOVENSKA IZDAJA FNO 2017!

Med 29. 9. in 8. 10., v 8 mestih po Sloveniji: Slovenska Bistrica, Sežana, Nova Gorica, Idrija, Tolmin, Novo mesto, Krško
15 najbolj odmevnih filmov izmed 45 majskih filmskih izbrancev evropskega in svetovnega filma iz 29 držav sveta 

Vseslovenski filmski festival za mlade Film na oko se bo jeseni odvijal v kar 8 kinih po Sloveniji. Festivalski filmi bodo od 29. septembra do 8. oktobra na ogled v Mariboru, Slovenski Bistrici, Sežani, Novi Gorici, Idriji, Tolminu, Novem mestu in Krškem.

Najboljši mladinski filmi s svetovnih filmskih festivalov se bodo tako še enkrat letos predstavili slovenskemu občinstvu.

Med njimi izpostavljamo veliko zmagovalko majskega dela Filma na oko, nizozemsko pretanjeno dramo o odraščanju Nena (Nizozemska, Nemčija, 2014), najstniško-obešenjaški animirani Moja šola se potaplja v morje (My Entire School Sinking into the Sea, ZDA, 2016), nepokroviteljske dokumentaristične uvide v težave mladostnikov doma in po svetu v Dom ljubi dom (Slovenija, 2016), Vsi nas imajo za pošasti (They Call Us Monsters, ZDA, 2016) in Sanje brez zvezd (Royahaye dame sobh, Iran, 2016), pretanjeno pripoved o zorenju deklice po ločitvi staršev Rara (Čile, Argentina, 2016)  ter odmevnega švicarskega »Kekca« Deček s planin (Little Mountain Boy, Švica, 2015).

Ljubiteljem filma festival tudi tokrat odpira možnosti, da se seznanijo z bogato filmsko bero evropskega in svetovnega mladinskega filma in se udeležijo številnih brezplačnih filmsko-izobraževalnih delavnic.

Prav tako ne gre spregledati ali izpustiti niti številnih šolskih projekcij z raznovrstnim spremljevalnim pedagoškim programom, ki jih pripravljamo za osnovno- in srednješolsko mladino v vseh krajih, kjer se bo jeseni odvijal Film na oko. Vabljeni!

Ne zamudite jesenskega Filma na oko. Se vidimo!
Ker… Vse je enkrat film!

Več na: DOMAČA STRAN FESTIVALA FILM NA OKO