Foto: Gimnazija Tolmin

POJDI Z MANO z režiserjem Igorjem Šterkom

pojdi-z-mano-wpV četrtek, 1. decembra so se po vsej Sloveniji pričele projekcije filma Pojdi z mano, novega slovenskega celovečernega mladinskega filma režiserja Igorja Šterka.
Režiser se nam je pridružil na šolski projekciji v ponedeljek, 5. decembra in odgovoril na mnoga pronicljiva vprašanja mladih gledalcev, ki so bili nad filmom navdušeni.
Prvo projekcijo pa smo v Tolminuprav na četrtek, 1. 12. 2016 namenili skupinam, ki v kino zahajajo manjkrat, a zato nič manj ne uživajo ob dobri filmski zgodbi – obiskali so nas člani društva Sožitja, uporabniki Varstveno delovnega centra Tolmin, šole s posebnim programom Tolmin ter člani in prejemniki pomoči organizacije Rdečega križa.

 

Pojdi z mano je topla in napeta pojdizmano-12-lzgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam izvirno postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija. Ob filmu bodo mladi uživali v indentifikaciji z vrstniki, odraslim pa še zdaleč ne bo dolgčpojdi-z-mano1as.

Pojdi z mano je zgodba o štirih najstnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj iz domačega urbanega okolja odpravijo v njim povsem tuj podeželski svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje naravnih lepot spremeni v boj za golo preživetje.

V Tolminu bo film za izven na ogled še v ponedeljek, 12. 12. 2016, ob 18h.