PODELITVE NAJ ŠPORTNIKOM OBČINE TOLMIN

Prireditev običajno poteka v tolminskem šolskem centru v organizaciji Občinske športne zveze (OŠZ) in Zavoda za šport Tolmin v mesecu marcu. Gre za podelitev priznanj najuspešnejšim tolminskim športnikom za športne uspehe v preteklem letu. Skupno je obličajno podeljenih čez 50 priznanj, bronastih, srebrnih in zlatih znakov, bronastih, srebrnih in zlatih kipcev, plakete Občinske športne zveze in priznanje za zaslužnega športnega delavca. Izbrani so naj športnica, naj športnik in naj športna ekipa ekipno in individualno za minulo leto.

DSC_0705

Za leto 2014:

V Tolminu sta Občinska športna zveza in Zavod za kulturo, šport in mladino občine Tolmin pripravila prireditev s podelitvijo priznanj najboljšim športnikom in športnim delavcem, ki je privabila lepo število mladih športnikov in vseh, ki jim stojijo ob strani.

IO OŠZ je za 2014 podelil 15 bronastih, 9 srebrnih in 7 zlatih znakov ter 3 bronaste in 3 srebrne kipce. Tokrat nihče od športnikov – članov OŠZ ni posegel po zlatem kipcu, zato si najboljši dosežke leta delijo športnica državnega razreda Mrak Valerija (AD Posočje), 11. mesto v skupni uvrstitvi za svetovni pokal v gorskem teku, športnik mednarodnega razreda Hrast Matija (Modelarski klub Tolmin), 1. mesto na tekmi za svetovni pokal F1-A in Hvala Jaka (SSK Ponikve) – smučarski skakalec, tri uvrstitve s točkami za svetovni pokal v smučarskih skokih.

V imenu OŠZ je Borut Jermol, ki je bil le dobro uro pred tem izvoljen za novega predsednika OŠZ Tolmin, podelil še dve priznanji športnim delavcem – plaketo je prejel David Kanalec za delo v NK Tolmin in za izjemne dosežke pri vodenju članske ekipe, naziv zaslužni športni delavec pa si je zaslužil Rudi Rauch za dolgoletno delo v PD Tolmin in za številne vodene pohode.

V imenu Občine Tolmin je zbrane nagovoril tudi podžupan Danijel Oblak in podelil priznanja najboljši športnikom občine Tolmin po izboru Strokovnega sveta za šport.

V kategoriji mladih je najboljša športnica kajakašica Kozorog Alja, najboljši športnik pa kajakaš Testen Niko, med ekipami pa košarkarji KK Tolmin U-15.

V absolutni kategoriji pa je športnica leta 2014 v občini Tolmin postala gorska tekačica Mrak Valerija (AD Posočje), v moški konkurenci je najboljši kajakaš Luka Božič (kajak kanu klub SENG), ki se je skupaj s klubskim kolegom Taljat Sašom (svetovna prvaka v dvojcu C-2), veselil tudi naziva naj športne ekipe v individualnih športih, medtem ko je najboljša ekipa v kolektivnih športih postala članska ekipa NK Tolmin, za uvrstitev v 2. SNL.

Prijetno druženje športnikov v dvorani Šolskega centra je popestril nastop kvarteta Glasbene šole Tolmin, zaključilo pa se je z veselim kramljanjem ob kozarčku soka in prigrizku, ob katerem so mnogi že snovali načrte za naprej.

Datoteke