20210713_095555

POLETNI POČITNIŠKI PROGRAM »HURA, PROSTI ČAS«

Hura! – Točno tako smo vzkliknili, saj je začetek programa pomenil teden druženja, zabave ter skupnega spoznavanja in učenja. Med 12. in 16. julijem smo tako v Centru za kakovostno preživljanje prostega časa otrok Mala hiša in v sodelovanju z Rdečim križem Tolmin organizirali počitniški program, »Hura, prosti čas«.

S pomočjo športnih trenerjev smo počitniški program športno obarvali. Pričarali smo si čudovite sprehode, polne pogovorov, smeha, skrivalnic in iger. Preizkusili smo se v nogometu in badmintonu in s pomočjo trenerjev osvojili osnovne tehnike. V sklopu atletike smo se srečali s skokom v višino in skokom s palico. S štafetnimi igrami in poligoni smo spodbudili pozitivno tekmovalnost otrok in njihovo natančnost, hitrost in spretnost. Športni smo bili tudi s pravo plesno zabavo – pa ne običajno, ampak tisto na kotalkah. V tako aktivnem tednu nam je sprostitev z jogo ob Sotočju prišla še kako prav, šotor ob vodi pa je poskrbel za pravo vzdušje. Ko pa se na kup zbere veliko otrok, ne gre brez igre Med dvema ognjema.

Poleg vseh športnih aktivnosti pa smo v tem tednu poskrbeli tudi za telovadbo naših možgančkov v okviru kulturno-socialnih dejavnosti. Spoznali smo osnove prve pomoči in se preizkusili v uspešnem postopanju v primeru poškodb. Za našo radovednost pa so poskrbeli pripovedovalci zgodb, ki so nas pritegnili z zgodbami iz njihovega otroštva.

 

Imeli smo se čudovito in želimo vam, da bo takšen tudi preostanek poletja,

Ekipa Male hiše

 

Počitniški program je sofinanciran s strani Zavoda za šport RS Planica.

20210715_140503

20210715_103901 (002)