JPG_Znak_OT_(barvni,pokoncen,svetla_podlaga)

PODELITEV OBČINSKIH NAGRAD

2018 SLAVNOSTNA VABILO

 

 

Ob občinskem prazniku v maju je zadnji petek v mesecu tradicionalno namenjen vsakokratnim občinskim nagrajencem. Na slavnostni seji občinskega sveta namreč podelijo nagrade Občine Tolmin. Kot določa Odlok o podeljevanju nagrad Občine Tolmin, se lahko vsako leto podeli največ eno plaketo, dve priznanji in tri zahvale, naziv častni občan pa se podeljuje izjemoma. Letos je imela Komisija za priznanja in nagrade še posebej težko delo, njen predlog pa je na aprilski seji nazadnje potrdil občinski svet. V petek, 25. maja, ob 19. uri v Kinogledališču Tolmin se bosta župan Uroš Brežan in predsednik Komisije Friderik Lapanja v imenu Občine Tolmin za njihov prispevek k razvoju in ugledu občine ter h kakovosti življenja v njej zahvalila šestim nagrajencem:

  • Plaketo Občine Tolmin prejme Anka Lipušček Miklavič za pomembne uspehe pri razvoju kmetijstva, gospodarstva in ohranjanja krajine ter za širjenje prepoznavnosti občine Tolmin.
  • Dve priznanji Občine Tolmin prejmeta Miljko Lesjak za 39-letno požrtvovalno in uspešno prostovoljno delo v okviru Postaje GRS Tolmin ter Ivan Brovč za več kot 40-letno uspešno prostovoljno delo v zmajarstvu in za promocijo Baške grape, občine Tolmin in Slovenije.
  • Tri zahvale Občine Tolmin letos prejmejo Miloš Leban za pomembno vlogo med nosilci in oblikovalci glasbenega in kulturnega življenja v občini, Športno-kulturno-turistično društvo Lom za 15 let delovanja ter skrbi za športno, kulturno, turistično in drugo družbeno dogajanje na območju in v okolici KS Tolminski Lom ter Majda Luznik za dolgoletni prenos ljubezni do ljudske pesmi in glasbe tako v lokalnem okolju kot širše.

Spremljevalni kulturni program slovesnosti pripravlja Zavod za kulturo, šport in mladino (KŠM) Občine Tolmin, v njem pa bodo nastopili Marjetka Luznik, Vokalna skupina Snežet in učenci OŠ Dušana Muniha Most na Soči. Skozi prireditev nas bodo vodili dijaki Gimnazije Tolmin.

Tik pred podelitvijo občinskih nagrad bodo ob 18.00 v Športnem parku Brajda v neposredni bližini Kinogledališča namenu predali obnovljeno košarkarsko igrišče.

(ZAPISALA Š. K.)