PODELILI PRIZNANJA ZA ŠPORTNE USPEHE V LETU 2022

Na prireditvi Naj športnik Občine Tolmin 2022 v Kinogledališču Tolmin so bila v petek, 20. januarja 2023, podeljena priznanja za najbolj vidne dosežke tolminskih športnikov v preteklem letu.

Še pred podelitvijo je potekala skupščina Občinske športne zveze Tolmin, v katero je vključenih 29 športnih klubov in društev. Delegati so na skupščini izvolili novega predsednika, naslednje 4-leta bo zvezo vodil Vladimir Mavri.

Zbrane na podelitvi sta nagovorila direktor Zavoda za kulturo, šport in mladino Občine Tolmin Matjaž Žbogar, ki je poudaril pomen prostovoljnega dela v športu, in župan Občine Tolmin, Alen Červ, ki je obljubil zvišanje sredstev namenjenih športnim programom.

Občinska športna zveza Tolmin je podelila priznanja športnikom, ki tekmujejo v okviru društev s sedežem v Tolminu. Podeljenih je bilo 11 bronastih, 6 bronastih in 7 zlatih znakov ter 3 bronasti, 3 srebrni in 2 zlata kipca.

Podelila je tudi dve plaketi športnim delavcev – prejela stajo za dolgoletno delo v Atletskem društvu Posočje Aljaž Černigoj, za delo v Košarkarskemu klubu Tolmin pa Miha Rustja. Podeljen je bil še naziv zaslužni športni delavec, in sicer Barbari Kutin, dolgoletni sekretarki Nogometnega kluba Tolmin.

Na koncu je župan podelil nazive najboljših športnikov Občine Tolmin v letu 2022. Najboljša mlada ekipa so bili mladinci Košarkarskega kluba Tolmin, ki so po več letih spet nastopali v 1. mladinski ligi. Najboljša ekipa so bili člani Nogometnega kluba Tolmin, ki so lani končali tik pod vrhom 3. SNL. Naziva najboljših mladih športnikov sta pripadla slalomistki na divjih vodah Asji Jug in najboljšemu slovenskemu mlademu kajakašu na mirnih vodah, Matevžu Manfredi.

Naj športnica je po zaslugi odličnih rezultatov (državna podprvakinja v tekih na 100 m, 400 m in 400 m z ovirami), predvsem pa osebnega rekorda na 400 m z ovirami (57,92 sekund) po 4 letih zopet postala Vika Rutar. Naj športnik pa je že osmič postal Luka Božič, lani drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala med kanuisti.