pesbus

PEŠBUS BO TUDI LETOS SPODBUJAL K AKTIVNEMU PRIHODU UČENCEV V ŠOLO

Po že dveh uspešnih izvedbah organizirane skupne hoje v šolo s projektom Pešbus nadaljujemo tudi v letošnjem šolskem letu, v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Ob podpori Inštituta za politike prostora (IPoP) se projektu znova pridružujemo v Tolminu, drugič pa ga bomo izvajali na Mostu na Soči.

V projektu sodelujemo Občina TolminOŠ Franceta Bevka TolminOŠ Dušana Muniha Most na SočiZavod za kulturo, šport in mladino Občine TolminMoto klub Soča Tolmin in Krajevna skupnost Most na Soči. Učenci od 1. do 3. razreda tolminske osnovne šole se bodo od 16. do 29. septembra za jutranjo pot do šolskega centra (ŠC) lahko poslužili tako imenovanega Pešbusa, ki bo v spremstvu odraslih po vnaprej dogovorjenem urniku ˝vozil˝ po štirih varnih progah v mestu Tolmin. Njihovi vrstniki iz mostarske osnovne šole bodo na Pešbus, ki bo ˝vozil˝ po dveh progah, lahko stopili vsako jutro od 16. do 22. septembra.

Potek vseh štirih prog, postajališča in vozni red Pešbusa v Tolminu prikazuje priloženi zemljevid, prav tako sta objavi priloženi prijavnica za otroke in prijavnica za spremljevalce, ki jih lahko oddate na elektronski naslov: mladina@ksm.si.

“Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.”

 

Načrt prog_Pesbus_2020

Prijava Pešbus 2020 – otroci

Prijava Pešbus 2020 – starši