plakat brez belega

NUŠKA DRAŠČEK PRIHAJA V TOLMIN Z EDITH PIAF

Nuška Drašček: RE-BELLE (posvečeno Piaf)

19. maj 2018 oNUSKA_vanity1.jpg - izrez srednjab 20:00

Sodelujoči          vokal: Nuška Drašček, klavir: Blaž Jurjevčič, tolkala: Vid Ušeničnik

Ena najbolj priljubljenih slovenskih pevk predstavlja nov samostojni album – tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf!

Nuška Drašček občinstvo navdušuje s svojim glasom, odrsko prisotnostjo ter izredno širokim repertoarjem, ki sega vse od opere do jazza, bluesa, popa, gospela, muzikala in šansona. Po devetih letih je izdala nov samostojni album – tokrat s francoskimi šansoni, s katerimi je zaslovela Edith Piaf in s katerimi Nuška že nekaj let navdušuje na koncertnih odrih. Želja po zgoščenki s takšno tematiko se je z vsakim koncertom povečevala, saj so bili odzivi publike resnično navdihujoči. Na zgoščenki lahko prisluhnete Nuškinemu izboru šansonov, ki jih povezujejo v slovenščino prevedene pesmi Jacquesa Preverta v interpretaciji Borisa Cavazze.

Naslov “Re-Belle” ima dvojni pomen: na eni strani opisuje Edith Piaf, “upornico”, svobodno žensko, La Piaf, ki je živela po svojih pravilih in s silovitostjo “končnosti”; rdeča nit njene umetnosti je ljubezen, ki je tudi “l’oiseau rebelle, que nul ne peut t’apprivoiser” (“uporniška ptica, ki je nihče ne more udomačiti” – vzeto iz Habanere, najbolj znane arije iz opere Carmen G. Bizeta, ki je tudi ena najljubših opernih vlog Nuške Drašček in katere zgodbo opiše zadnja skladba na zgoščenki). Po drugi strani pa naslov “Re-Belle” pomeni “ponovno lepa”, s čimer namiguje na ponovno obujene in minimalistične aranžmaje njenih skladb.

 CENE VSTOPNIC: 17,00 EUR polna cena, 15 EUR predprodajna, 12 EUR za abonente Kinogledališča Tolmin, študente in dijake, brezplačno za otroke

NAKUP NA POVEZAVI Eventim