l_268810_1

NEGOTOVO TMINSKO POLETJE 2020

Takoj ko smo spoznali, da stopamo v precej drugačno poletje, kot so bila prejšnja – polna  festivalsko-turistično-počitniškega vrveža, smo si organizatorji kulturnega in zabavnega življenja v Tolminu podali roke in začeli iskati razmeram ustrezne rešitve.

Pripravili smo niz raznolikih dogodkov, ki naj bi domačinom in naključnim obiskovalcem popestrili tople poletne večere in jih poimenovali Tminsko poletje 2020.  V juliju in avgustu smo planirali čez 30 raznolikih dogodkov, od koncertov, plesnih, pevskih, filmskih večerov, mladinskih aktivnosti, vodenih ogledov mesta, celo do modne revije …

Žal pa so se razmere ponovno spremenile in posledično je vlada sprejela dodatne ukrepe, s katerimi je do nadaljnjega prepovedano zbiranje (druženje) nad 50 ljudi, kar je smiselnost izvedbe vseh omenjenih dogodkov postavilo pod vprašaj.

Kljub temu smo se predstavniki Občine Tolmin kot pokrovitelja in Zavoda KŠM, JSKD ter KS Tolmin kot organizatorji, dogovorili, da se (še) ne predamo. Poletje je še skoraj v celoti pred nami in verjamemo, da se razmere lahko tudi spremenijo na bolje.

Obveščamo vas torej, da je zaradi zadnjih omejitev javnega zbiranja na 50 oseb do nadaljnjega preložen začetek izvajanja dogodkov v okviru Tminskega poletja 2020. 

Zagotovo odpadeta pop, rock in jazz večer Glasbene šole Tolmin,  predviden za 02. 07. in nastop Marko Bande in Tjaše Šimonka, predviden za soboto, 04. 07. 2020, o ne/izvedbi ostalih dogodkov pa bomo javnost sproti pravočasno obveščali – vse bo odvisno od sprostitve sedanjih omejitev zbiranja oz. druženja.

Vsekakor pa bomo ob torkih v atriju knjižnice ali v Kinogledališču predvajali filme v okviru Kina pod brezami, saj tu lahko zagotavljamo izvajanje ukrepov v zvezi z vladnimi omejitvami.

Prav tako bo  od četrtka, 02. 07. dalje na zaprtem trgu 1. maja (pri Fontani) začel obratovati lokal na prostem (Lokalc), ki bo popestril ponudbo v mestnem jedru. Organizatorji ohranjamo optimizem in upamo, da bomo vsaj nekaj Tminskega poletja oz. dogodkov, ki so predvideni v drugi polovici julija in v avgustu, vendarle lahko izvedli in odgnali kulturno mrtvilo v teh negotovih časih.

Naj ponovimo – začetek Tminskega poletja 2020 je preložen do trenutka, ko bodo razmere in s tem povezani ukrepi vlade izvedbo omogočali.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi ter optimistični.

Vir fotografije: Zavod KŠM Tolmin