Foto Červ

NAJ ŠPORTNIK IN ŠPORTNICA OBČINE TOLMIN 2017

Občinska športna zveza (OŠZ) in Zavod za kulturo, šport in mladino občine Tolmin (ZKŠM) sta v Kinogledališču Tolmin izvedla podelitev priznanj najboljšim športnikom in športnim
delavcem v Občini Tolmin za leto 2017. Izvršni odbor OŠZ je za 2017 podelil 4 bronaste, 6 srebrnih in 11 zlatih znakov ter 8 bronastih in 2 srebrna kipca.

V imenu OŠZ je predsednik Borut Jermol podelil tudi plaketo OŠZ, ki jo je za dolgoletno delo na področju planinstva in pohodništva prejela vsestranska športna aktivistka Miranda Ortar.

slika 16 varovanje splezalca, 2015Sledila je razglasitev naj športnikov občine po izboru Strokovnega sveta za šport. Priznanja je podeljeval župan občine Tolmin Uroš Brežan, ki je v kratkem nagovoru poudaril pomen športa za kvaliteto življenja v občini ter nanizal že izvedene ter planirane projekte občine na področju športne infrastrukture.

Za najboljšo mlado športnico je bila izbrana kajakašica na mirnih vodah Mia Medved, dvakratna mladinska državna prvakinja in 5. z mladinskega SP, najboljši mladi športnik pa je prvič košarkar Klemen Smrekar, eden ključnih igralcev reprezentance Slovenije na kadetskem EP v Podgorici.

Kajakašem, tokrat na divjih vodah, sta pripadla oba naziva v absolutni kategoriji:

  • naj športnica je Alja Kozorog, članica srebrne ekipe 3 X C1 na EP za ml. članice in 13. z evropskega članskega prvenstva med posameznicami,
  • naj športnik pa Luka Božič, srebrn z ekipo in 10. med posamezniki v slalomu C1 na EP ter 5. najboljši v skupnem seštevku za svetovni pokal v slalomu/C1.

Na druženju športnikov in njihovih podpornikov po podelitvi priznanj je bila de4ležna veliko pozornosti tudi ideja, ki jo je predstavil njen pobudnik Foto ČervUroš Rutar in so jo poimenovali »NBA Tmin 2018«. Gre za sklop aktivnosti3, s katerimi želi OŠZ okrepiti organizirano športno-rekreativno dejavnost občanov v srednjih in zrelih letih, začeli pa naj bi z nekdaj zelo priljubljeno  košarko, nato pa …

zapisal B. V., foto Červ