NA-V-DIH POSOČJA

Motivacijski večer “Na-v-dih Posočja” je 10. decembra v Kinogledališču Tolmin ponovno navdihoval udeležence. Gre za dogodek, ki smo ga organizirali že v preteklem letu in katerega namen je predstaviti navdihujoče posameznike iz našega okolja in širiti informacije, da se tudi v našem okolju pišejo zelo uspešne zgodbe.

Govorci druge edicije dogodka Navdih Posočja so bili Karmen Koren, modna oblikovalka, lastnica edine trgovine z rabljenimi oblačili v Posočju; Alja Kozorog, profesionalna športnica, kajakašica, ki je v letu 2020 tekmovala tudi na Olimpijskih igrah v Tokiu; Luka Mrak, svetovalec in vodja terenskega dela z uporabniki prepovedanih drog, zaposlen na Šentu – Slovenskem združenju za duševno zdravje in Žiga Koren, mojster fotografije in video produkcije.

Vsak izmed njih je predstavil svojo življenjsko zgodbo in odločilne trenutke, ki so jih pripeljali do točke, kjer so danes. Govorci so nam tako preko svojih navdihujočih zgodb vlili pogum, naj sledimo svojim ciljem.

Karmen pravi, da to kar dela, se ji ne zdi kot delo, ampak kot njen življenjski slog. Spodbudila je vse, ki ne vejo, kako se lotit živeti svoje sanje, kje začeti, da naj samo naredijo prvi korak, saj bi bilo res škoda, da ga ne bi.

Luka je v svojem nastopu izpostavil, da kljub marsikateri zelo težki življenjski zgodbi, prav pri nobenem človeku ne gre obupati. Pri vsakem lahko najdemo nekaj, kar spodbudi spremembo na bolje.

Kot kaže, nam novih moči, navdiha in motivacije v novem letu zagotovo ne bo manjkalo. Kot je namreč Alja Kozorog na dogodku izpostavila, najdemo naš največji navdih prav znotraj nas. Pri tem pa se ne pozabite prepustiti življenju, se pogovarjati z ljudmi, deliti informacij – ker nikoli ne vemo, komu bo prišla naša informacija prav in obratno, pravi Žiga.

Posnetek dogodka si lahko ogledate na Facebook strani Na-v-dih Posočja na tej povezavi: https://www.facebook.com/100074904638607/videos/526521966186989.