Iz filma Rdeči vrabec.

MAREC V ZNAMENJU ŽENSK

20258481_1884154725178907_369942571634013138_n

Ženski zbor Carmen manet – zmagovalke Evrovizije za zbore 2017

V mesecu marcu obeležujemo dva praznika posvečena ženskam: mednarodni dan žena in materinski dan. Zato smo tudi v Kinogledališču Tolmin izbrali več dogodkov, kjer prednostno nastopajo dekleta in ženske.

V gledališki predstavi Jeklene magnolije, kjer so nastopile prvakinje slovenskega odra, v soboto, 17. marca bodo zapele zmagovalke evrovizijskega zborovskega tekmovanja Carmen manet, ko bo v en glas zapelo čez trideset dekliških glasov. 7. marca bo v znamenju žensk predvajan slovenski film Odraščanje o družini z dvema mamama, ki je bil zaključni film 33. festivala lezbičnega in gejevskega filma. Na praznični 8. marec predvajamo film Lady Bird o  zanimivem odnosu med materjo in hčerjo. Prav tako je v ospredju filma Rdeči vrabec lepa in močna  ženska. V filmu Žarek v srcu je genialen film z Liffa 2017 o nedavno ločeni pariški slikarki v iskanju prave ljubezni.

Privoščite si svoj večer, drage dame, lepo vabljene v Kinogledališče Tolmin.

V navdih in kot čestitka ob prazniku pa ta citat izjemne ženske Malala Yousafzai, Nobelove nagrajenke za mir: ”Govorim ne le zase, temveč govorim, da bi bili slišani tudi tisti, ki nimajo glasu… Iz tišine je prišlo tisoče glasov. … V mojem življenju se ni spremenilo nič, z eno izjemo: slabost, strah in obup so izginili, moč, volja in pogum so se rodili.”

Iz filma Lady Bird.

Iz filma Lady Bird.