Dežela la la - kdo pravi, da gledalci ne marajo musicalov?

FILMI VREDNI GLOBUSOV IN POZORNOSTI

Absolutni zmagovalec 74. podelitve zlatih globusov je muzikal Dežela La La, ki je bil nagrajen v vseh sedmih kategorijah, v katerih je bil nominiran. Doslej ni še noben 
film prejel toliko zlatih globusov.

Dozdajšnji rekord je bilgolden-globe šest globusov, kolikor jih je leta 1979 dobila kriminalka Midnight Express režiserja Alana Parkerja.

Dežela La La je dobila zlate globuse za najboljšo komedijo ali muzikal, za režijo in scenarij (Damien Chazelle), za glavni vlogi (Ryan Gosling in Emma Stone), za glasbo (Justin Hurwitz) in za pesem (City of Stars skladatelja Justina Hurwitza). Dežela La La je moderna ljubezenska zgodba, narejena kot oda glamurju in čustvom iz filmskih klasikov. (VIR: Delo)

Kdo so zmagovalci zlatih globusov 2017? golden

Filmska kategorija:

Zlati globus 2016 za najboljšo filmsko dramo je odnesel film Moonlight, v kategoriji najboljšega muzikala ali komedije pa film La La Land.

Najboljši igralec v drami je Casey Affleck (Manchester By The Sea), najboljša igralka Isabelle Huppert (Elle).

Najboljša igralka v muzikalu ali komediji je Emma Stone (La La Land), najboljši igralec pa Ryan Gosling (La La Land).

Zlati globus za režijo je odnesel Damien Chazelle za film La La Land.

Kot najboljša stranska igralka je bila izbrana Viola Davis (Fences), najboljši stranski igralec je Aaron Taylor-Johnson (Nocturnal Animals).

Najboljši celovečerni animirani film je Zootopia, najboljši tujejezični film pa Elle iz Francije.

Najboljši scenarij je scenarij Damiena Chazella, ki ga je spisal za romantično dramo La La Land.

Zlati globus za izvirno glasbeno podlago pripada Justinu Hurwitzu za glasbeno podlago v Chazellovem filmu La La Land.

Najbolj izvirna pesem v filmu je pesem Justina Hurwitza City of Stars iz filma La La Land.streep

Televizijska kategorija:

V vidnejših televizijskih kategorijah so slavili: TV-serija The Crown v kategoriji drame in TV-serija Atlanta v kategoriji komedije.

Zlati globus za glavno vlogo v TV-seriji je prejela Claire Foy (The Crown), kot igralec je slavil Billy Bob Thornton (Goliath). V komičnih TV-serijah sta slavila Tracee Ellis Ross (Black-ish) in Donald Glover (Atlanta).

Ameriški igralka in filmska ustvarjalka Merly Streep je domov odnesla častni globus, tj. nagrado Cecila B. DeMilla, za svoj izjemen prispevek k svetu zabave pred in za kamero.