Druzina_07

DRUŽINA – filmski večer

464-druzinaV četrtek, 1. februarja 2018, ob 19. uri lepo vabimo na filmski večer ob ogledu filma DRUŽINA, ko bomo v Kinogledališču Tolmin gostili tudi režiserja Roka Bička.

Rok Biček (Razredni sovražnik) je deset let beležil življenje mladeniča, ki je odraščal v zelo neobičajni družini.

festivali, nagrade Svetovna premiera in nagrada za najboljši film – Teden kritike, Locarno. Vesna za najboljši celovečerni film – FSF, Portorož. DOCUDOC, Maribor. Sarajevo. Zürich. DOK Leipzig. LIFFe. IDFA, Amsterdam.

 

»Družina nam pokaže, kako radikalen je lahko film. Kar pa je logično: le zakaj bi deset let snemal film, ki ni radikalen? Le zakaj bi 10 let snemal film, ki se mu tudi sam ne bi pustil zapeljati? Zakaj bi deset let snemal film, ki ni demonstracija moči filma? Navsezadnje, le film lahko ujame trenutke, ko je življenje bolj filmsko od filma. In Družina je kolekcija takšnih trenutkov – trenutkov, v katerih film najde tisto, kar je v njem večje od njega samega. /…/ In Družina, Bičkov Nanook s severa, Bičkova Moana, je čisti film – odgovor na vprašanje, ali lahko film še postane film. Rok Biček je z Razrednim sovražnikom posnel enega izmed najboljših slovenskih filmov vseh časov – zdaj, z Družino, je posnel še enega izmed najboljših slovenskih filmov. Kar seveda pomeni, da mu snemanje najboljših slovenskih filmov prehaja v navado. Pes mora včasih umreti.« ZELO ZA    – Marcel Štefančič, jr., Mladina

 

družinaAKCIJA POMAGAJMO DRUŽINI

Celoten izkupiček filma je namenjen za obnovo hiše družine Rajk.

k podpori vabimo gledalce filma Družina, posameznike, organizacije, društva, podjetja, obrtnike … več v priponki:

Letak – Pomagajmo družini Rajk