Cikel Reka - Dea Volarič

CIKEL REKA – DEA VOLARIČ

 

Nova razstava v februarju prinaša cikel Reka ustvarjalke Dee Volarič, ki živi na Mostu na Soči in je članica Društva likovnih ustvarjalcev Tolminske. Dea je bila v svojem življenju v nogih vlogah, v vlogi likovne ustvarjalke pa se je še posebej našla. Sodelovala je že na mnogih samostojnih in skupinskih razstavah, v Tolminu pa samostojno razstavlja prvič. O ciklu Reka, je DeaDSC_0663_20170203_43627x low povedala:

“Zame ima reka več različnih pomenov: je tok, pot, življenje, moč, reka je simbol tekočih voda, toka vsega, rojevanja, plodnosti, smrti in obnove, pa tudi ločnica bivanja med tu in tam. Lahko te nosi in potegne vase, zato je bil prehod reke tudi na simbolični ravni človeku že od nekdaj izredno pomemben. Ker živim na bregu reke Soče, se dotikam njenega toka, številnih spominov in le slutim lahko njeno fizično in eterično moč. Reka je lahko sveta, podzemna ali velika kozmična, od koder vse prihaja in kamor se vse vrača.”

Dea Volarič slikanje vidDSC_0658_20170203_43622 lowi tudi kot način psihoterapevtske metode, saj je ustvarjalnost ena od človekovih osnovnih potreb.

Ciklu Reka se prepustite v galeriji Kinogledališča Tolmin v februarju in marcu.