2 prekleti-kadilci-peteruhan-04_1024

ABONMA 2018/19 – vpis

V septembru pričenjamo z vpisom v 34. abonmajsko sezono 2018/19

URNIK VPISA PRI BLAGAJNI KINOGLEDALIŠČA TOLMIN

Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo. Nasmejmo se, preden bo prepozno.  

(odlomek iz predstave Realisti, SNG Nova Gorica, 2018)

3-REALISTI_arhiv_LowResTęPeterUhan

 

Lepo vabljeni, da se nam ponovno pridružite. Obljubljamo nepozabna srečanja, ki vas bodo kulturno napolnila in soočila z aktualno glasbeno in gledališko ustvarjalnostjo v Sloveniji in širše.

Cankarja ne moremo spregledati, zato bomo z njim kronali Abonma 34. sezone. Celotno ostrenje pogleda v gledališkem delu abonmaja je letos zasnovano v sozvočju kritičnega in komičnega, kar je večna draž in odrski izziv. Povedati tako, da bo smešno ali zrcalno, ni lahko. Glasbeni del abonmaja ponovno podaja roko izjemnim mladim poustvarjalcem, izvedli bomo zmagovalni koncert Festivala Svirel poljske zasedbe Magosh duo. Zborovsko pesem s sveta spodaj prinaša veliki sestav mednarodno priznanega zbora mesta Mendoza iz Argentine, ki je na evropski turneji. Glasbeni del pa bodo na tolminskem odru začinili še glasbeni dragulji, kot je obisk izjemne flavtistke Irene Grafenauer s prijatelji ter interdisciplinarni preplet izvirne klasične glasbe v živo s prvim slovenskim celovečernim filmom iz leta 1931.

PODROBNI PROGRAM GLASBA

PODROBNI PROGRAM GLEDALIŠČE