4m

JAZZVA OSVOJILA TOLMINSKO PUBLIKO

Vokalna skupina Jazzva je z mladostno energijo in kvalitetno glasbeno in odrsko izvedbo osvojila tolminsko abonmajsko občinstvo na prvem letošnjem abonmajskem dogodku. Kot so napovedali, so vse navzoče peljali na glasbeno popotovanje skozi zgodovino zabavne glasbe; od jazzovskih melodij, slovenskih zimzelenih popevk, do uspešnic novejšega datuma, rockovskih ter elektronskih ritmov in ljudske glasbe. Povsem polna dvorana Kinogledališča mladih pevcev in pevk ni želela spustiti z odra, kar dokazuje, da je a cappella glasba trend, ki ne pusti hladne niti tolminske publike.

4m

Maša Simčič, sopran
Jasna Žitnik, mezzosopran
Anja Hrastovšek, alt
Jon Leskovec, tenor
Klemen Dovjak, bariton
Andrej Perdih, bas
Tadej Pasar, beatboxe
Jure Matoz, tonski mojster          
umetniška vodja: Jasna Žitnik

 

3m1m

 

 

 

jazzva-logo-black

 

 

 

 V skodelici glasbe, ki jo je na prvem abonmajskem koncertu skuhala Jazzva, je vsako uho našlo kaj za svoj okus. Vse priredbe domačih in tujih skladb je Jazzva izvedla izključno s svojimi glasovi.

Jazzva, ustanovljena 2005, je trikrat zapored osvojila prvo mesto na državnem pop-jazzjazzva-foto-jure-matoz-05 a cappella tekmovanju v Žalcu z nagrado za najboljši vokalni aranžma. Leta 2012 so nastopili na mednarodnem tekmovanju Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb v Leipzigu (Nemčija) in istega leta osvojili srebro na festivalu Vokal.Total v Gradcu (Avstrija). 2013 je Jazzva osvojila naslov najboljše vokalne skupine tekmovanja Seghizzi v Gorici (Italija), kjer jih je občinstvo izbralo za najboljšo skupino v pop kategoriji. Leto kasneje so na istem tekmovanju prejeli prvo nagrado v kategoriji s priredbami pop in jazz skladb, prvo nagrado »Andrea Giorgi« kot skupina z najvišjim točkovanjem v kategorijah črnske duhovne in gospel skladbe, ljudski program, pop in jazz in posebno nagrado kot najboljša komorna skupina tekmovanja ter se uvrstili na Veliko nagrado tekmovanja. 2014 so sejazzva-foto-jure-matoz-02 poleg tekmovanja v Gorici ponovno udeležili festivala Vokal.Total in osvojili srebrni plaketi, istega leta  nastopili na treh koncertih po Sardiniji festivala Concordia Vocis. Lani je Jazzva zabeležila svoj največji mednarodni uspeh. V močni profesionalni konkurenci je na Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb v Leipzigu osvojila drugo mesto. Izvedli so tudi koncert na enem največjih evropskih festivalov vokalne glasbe Europa Cantat v Madžarskem Pecsu. Ena največjih prelomnic v Jazzvinem delovanju pa je bil nastop v oddaji Slovenija ima talent, kjer je skupina pridobila množico sledilcev.

Poslušajte jih še na: