8 marec 1

8. MAREC V KINOGLEDALIŠČU

Vabimo vas na niz različnih dogodkov ob 8lombre_des_femmes_cadre. marcu, na katerih lahko praznujejo ženske oz. na katere lahko moški povabijo svoje izbranke.

Prav na mednarodni dan žena v sredo, 8. marca vas vabimo na ogled filma V senci žensk. Francoski režiser Philippe Garrel v svojem značilnem slogu pripoveduje intimno zgodbo iz vsakdanjega življenja, v kateri sooči ženski in moški pogled na ljubezen in prevaro. Film je prejel vrsto nagrad, med drugim za najboljšo igralko – Festival evropskega filma, Sevilla, za najboljši film – Panorama evropskega filma, Atene in nominacijo za Lumièrovo nagrado za najboljšega režiserja in najboljšo igralko ter nominacijo za nagrado Louisa Delluca. Gledali smo ga na več festivalih, tudi lanskem Liffu.

Za dame bo na 8. marec veljal poseben popust pri nakupu vstopnice.

 

 

9. marca, ob 20.00, vas vabimo na ogleše vedno mamed komedije Še vedno mame Siti Teatra. Sedem let, ena kriza, dva bivša in trije novi, da o kilah niti ne govorimo. Ampak mame so še vedno mame.

 

10. marca, ob 19.30, tradicionalni koncert ob 8. marcu v Tolminu z vedno dobrovoljno in poskočno Tanjo Žagar in gosti.

 

11. marca, ob 20.00, pa nastop celjskega pianista in pevca Uroša Perića, ki poleg lastnih skladb predstavlja bolj ali manj znane skladbe iz zgodovine jazza, bluesa, soula pa tudi swinga, v posebnem koncertu s tolminskim Jazz punt big bandom.

tanja-zagar

 

uros-peric-klavir-7